GICLÉE (zjie klee)


We zijn al meer dan 25 jaar dealer van Art-Revisited, Deze leverancier is gespecialiseerd in het vervaardigen van giclée's. Een giclée is een mooi en betaalbaar alternatief voor originele kunst.

Veel mensen genieten erg van kunst, maar kunnen zich vaak geen origineel schilderij veroorloven.

Een giclée vormt dan een mooi en betaalbaar alternatief, dat het gevoel van het origineel zo goed mogelijk overbrengt. Het maken van een giclée is een tijdrovend proces. Allereerst worden er 64 opnames gemaakt van het origineel, elk detail, alle kleuren en alle nuances worden op deze manier optimaal vastgelegd. Dan worden alle 64 opnames vervolgens samengevoegd tot één groot digitaal bestand van vele honderden MB’s . Dan volgt er nog een proces van beeldbewerking, want onze ogen nemen anders waar, dan dat een camera doet, dus dat betekent dat er nog een en ander gecorrigeerd moet worden. Pas als de giclée niet meer van het originele schilderij verschilt, wordt er een proefdruk gemaakt. Deze wordt vervolgens naar de kunstenaar gestuurd, dan wordt het formaat en de oplage bepaald. Als de kunstenaar helemaal tevreden is, worden de certificaten gesigneerd en genummerd. U bent daardoor verzekerd van een reproductie met een optimale kwaliteit en levensduur. De kleuren van de printers zorgen voor een enorm kleurbereik, en door de kleurechte pigmenten behoudt de giclée bij normaal gebruik wel 75 jaar!

Dus een giclée is een mooi alternatief voor een origineel, want het is betaalbaar en heeft een hoge kwaliteit, beperkte oplage, levenslang kleurbehoud, keuze uit honderden kunstwerken en natuurlijk de mogelijkheid om de lijst zelf uit te zoeken.

Bekijk hieronder het filmpje om te zien hoe een giclée tot stand komt.

We hebben een zeer ruime collectie giclée’s in huis, Een van onze toppers is toch wel Henk Helmantel, met zijn klassieke stillevens kan hij menigeen beroeren, en past zowel in een klassiek als een modern interieur.

Maar ook de kleurrijke vrolijke werken van Hope behoren tot onze top tien. www.hopeart.nl

WILT U ALLE GICLÉE’S ZIEN?

We hebben een groot aantal giclée’s op voorraad, helaas is het niet mogelijk om alles in de winkel te laten zien. Als u op HIER klikt dan kunt u een kijkje nemen van het totale giclée assortiment.

Heeft u vragen of wilt u advies? 0592-330164