Lijstenmakerij


Passie voor het lijstenmakersvak
Al meer dan 30 jaar hebben wij passie voor uw werk, en je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het al eens ingelijst. Denk aan trouwjurken, schoenen, tegels, kortom alles wat in een lijst past, desnoods maken we de lijst zo zodat het er wél in past, niets is ons te gek.

Afhankelijk van uw eisen kunnen wij volgens verschillende kwaliteitscriteria uw inlijstwerk verzorgen. Misschien bent u budget gebonden of wilt u uw kunstwerk conserveren voor de komende generaties of misschien wilt u dat er museale normen worden toegepast. Elk kunstwerk kan om een andere aanpak vragen.

Daarom is het aan te raden om professionele hulp in te roepen. Bij Art-Quake helpen wij u met het kiezen van de perfecte lijst, die er voor zorgt dat uw in te lijsten werk alle aandacht krijgt die het verdient, en hiermee het werk ondersteunt en beter tot zijn recht laat komen, en de keuze is reuze!


Bekijk hoe een klassieke prent wordt ingelijst

Olieverf Restauratie
Ook voor het restaureren en schoonmaken van schilderijen, etsen en lijsten kunt u bij ons terecht. Nicotine en andere vormen van aanslag of vervuiling is vaak een van de grootste boosdoeners die uw schilderij hebben vervuild. Wij kunnen dit voor u verwijderen, ook als het doek beschadigd is, kunnen wij dit vaak weer voor u restaureren. Soms is het verdoeken een manier om de levensduur van uw schilderij te verlengen. Kortom er zijn talloze mogelijkheden om uw oude schilderij weer op te frissen zodat u er nog jarenlang van kunt genieten.

Papierrestauratie
Papierrestauratie is echt een vak apart, maar ook hiervoor kunt u bij ons terecht. In de loop der jaren vergeelde prentjes kunnen wij voor u behandelen zodat het weer bijna als nieuw lijkt. Onze lijstenmaker Hayo heeft in de loop van de jaren verscheidene opleidingen en cursussen gevolgd in binnen en buitenland, uw kunstwerk is bij hem in goede handen.

Conserverend inlijsten
Een steendruk, ets of litho vraagt om een andere benadering van inlijsten dan een reproductie. Alhoewel wij wel voor alles werkjes alle disciplines gebruiken om duurzaam in te lijsten. Dit wil dus zeggen, alléén maar zuurvrije materialen, alles stofdicht dichtmaken, zodat stof en andere ongewenste zaken geen kans krijgt om in de lijst te komen.

Klassieke passe-partouttechnieken
Er zijn nog maar weinig lijstenmakers in Nederland die de klassieke passe-partout technieken beheersen zoals de frans gewassen belijningen en tintbanden. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor oude landkaarten.

Glassoorten
Er is een keur aan glassoorten beschikbaar, ieder met zijn eigen eigenschappen, zoals glas met een UV filter, anti reflectieglas en museumglas. Kom langs om de verschillen te zien.

Heeft u vragen of wilt u advies? 0592-330164